Propozicije za takmičenje u pikadu : I Trofej Medicinske škole ‚‚Stevica Jovanović‚‚

February 16, 2009 at 15:37 3 comments

pikado-tabla

Osnovna pravila će biti standardna a to su odstojanje od table 2,36m i visina centra mete na 1,7m. Visina će možda varirati od učionice do učionice, zbog uslova kačenja same table.

Jedna serija bacanja se sastoji od tri bacanja strelice. Cilj igre biće da za odredjeni broj bacanja sakupite što veći broj bodova. Broj serija će zavisiti od veličine odeljenja kao i od broja prijavljenih za takmičenje. Izgled mete je kao na slici. Bodovanje će detaljno biti objašnjeno na samom času. Sistem takmičenja će biti takav da će prvu rundu bacati svi prijavljeni a u prolazak u dalju rundu imaće 50% onih koji su ostvarili najbolji rezultat. Najboljih 2 u ženskoj i 2 u muškoj konkurenciji , ostvaruju pravo da se takmiče na nivou godine.

Advertisements

Entry filed under: Pikado, TAKMIČENJA.

REFERAT UČENIKA : SKIJAŠKI SKOKOVI REFERAT UČENIKA : AMERIČKI FUDBAL

3 Comments Add your own

 • 1. black code  |  March 13, 2009 at 03:05

  Bravo majstori i svaka cast za ideju i akciju vezanu za pikado sport!
  Nas pikado klub iz N.Sada koji postoji vec skoro dve godine cini veeeelike napore u promociji i popularizaciji pikado sporta u Srbiji a i sire jer smo cak uspeli i da uzmemo ucesce i na evropskim turnirima veceg obima i takmicarskog karaktera.. Postavili smo i jedinstven pikado portal na internetu koji je dostupan svima i na kom se mogu videti nase aktivnosti kao i sve sto se tice ovog sve popularnijeg sporta od kog se 2012 godine ocekuje i ulazak na velika vrata medju sportove u okviru Olimpijskih Igara u Londonu..
  Imate nasu punu podrsku i mozete nas kontaktirati preko naseg sajta a od Vas ocekujemo i da se u duhu pravih sportista i pikadista aktivnije ukljucite u promociju i popularizaciju ove plemenite vestine ciji koreni dosezu u vreme vitezova…
  Mozda ce bas neko od Vas braniti boje nase zemlje na nekim od narednih takmicenja.. Zato, SAMO NAPRED!! 🙂
  Sportski pozdrav.
  Pikado klub Black Code, Novi Sad

 • 2. prof.Ivan Kovačević  |  March 13, 2009 at 12:05

  Hvala puno 😀 . Drago nam je da ste nas pronašli i da vam se svidja ideja. Pikado nam je bio najzgodnija vrsta sporta u ovim uslovima. Počela je i sekcija u pikadu. Imamo samo velikih problema sa strelicama. Koristimo one sa plastičnim vrhom ali nam se masovno lome. Ako znate gde mogu da se kupe strelice koje su izdržljive bilo bi nam od velike pomoći. Pozdravljamo vaš klub i samo napred momci 🙂 .

  Sportski pozdrav 🙂

 • 3. black code  |  March 23, 2009 at 02:26

  Pozdrav!
  Do pre samo nekoliko meseci smo i mi imali slicne ili iste probleme iako se bavimo ovim sportom profesionalno, ali sada na srecu imamo uvoznika koji je u N.Sadu i zovu se Rick’s Technology e-mail:ricks@nadlanu.com, javite im se, pozovite se na nas pikado klub i resice Vam taj problem. Osim sto imaju vrhove i nastavke,imaju i kompletnu opremu i za soft i za steel pikado i jako su povoljne cene za razliku od nekih intersportovih radnji a narudzbu Vam mogu dostaviti preko City-sluzbe.. Cene vrhova extra kvaliteta je cirka 3000 dinara za 1000 komada ali ima i jeftinijih koje se opet jako brzo slome. Samo morate znati koje koristite tj. koje su velicine jer ih ima nekoliko vrsta.. Vase dugorocno resenje bi bilo prelazak na STEEL pikado ( mete od presovane konjske ili svinjske dlake a gadjaju se strelicama sa metalnim vrhovima koji mogu posluziti i nekoliko sezona). Pikado mecevi koji ste mozda nekad gledali na eurosportu se upravo igraju na takvim metama i to je pravi pikado dok ovi elektronski su samo imitacija pravog klasicnog pikada… Prednost ovih meta je u tome sto su totalno besumne, ne treba im el.napajanje, ne kvare se i ne treba im popravka a kostaju od 20-50 eura.. A uskoro ce poceti i takmicenja na Saveznom nivou tako da se moze steci i prava afirmacija preko ovog sporta. Nama se takodje mozete javiti e-mailom na acobabic021@neobee.net a ukoliko zaista postoji interesovanje za pikado, mozemo Vam organizovati i neki promotivni turnir po WDF pravilima i sa profesionalnom opremom.. Razgovarajte o tome sa vasim nastavnicima pa nam se javite.. Sportski pozdrav!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


wordpress counter

%d bloggers like this: