REFERAT UČENIKA : BREAKDANCE

March 28, 2009 at 21:14 Leave a comment

breakdancetf

Rad uradila : Marković Mirjana I-3

Breakdance je ples, ujedno jedan od elementa hip hopa koji zahtijeva višesatno vježbanje i trud kroz više godina. Razvio se krajem 1970-ih u Bronxu i Harlemu.
Breakdance ili Bboying
Tijekom razvijanja breakdancea i uključivanja bijelaca, nastao je sukob između službenog naziva za ples. “Breakdance” je komercijalni naziv. Breakdance je ujedno i najmlađi od 4 elementa hip-hopa. Osoba koja se bavi ovom vrstom plesa, od zavisnosti svoga spola se naziva B-Boy (muško) ili B-girl (žensko). Također se koriste i nazivi kao Flyboy, Flygirl, Breaker itd. Već rečeno, breakdance se razvio poslije DJ-inga, MC-inga i Graffiti Writera. Breakdanceri su težili da ta vrsta plesa bude jedinstvena. U ples su ubačeni koraci (tj. Moves) i trikovi Kung-Fu vještine(Kipup, Airflare…), ili gimnastičarskih i atletskih vježbi i disciplina (Jazz Split, Flare), ali najčešće i improvizacija (1990, 2000, Swipe…)…U Breakdance-u su se razvile i 2 nove grane: Popping i Locking. Osnovna grana Breakdance-a se naziva B-Boying.

Oblici breakdancea
Breakdance, po stilovima i formama, već rečeno, deli se na:
• Breaking/B-Boying (nastao u South Bronxu, New York). Breaking se može podijeliti na tzv. Power-Moves i Style-Moves. Power-Moves su teško izvodljivi pokreti. Style-Moves su Footwork pokreti i Top-Rock pokreti (više u sljedećem poglavlju).
• Popping ili Electro Boogie (nastao u Fresno, Kalifornija), je stil plesa, gdje tzv. Popperi (osobe koje plešu ovaj stil plesa) se pokreću kao roboti.
• Locking (nastao u Los Angelesu, California) je sličan stil plesa kao Popping, ali sa mnogo više gestikulacije, gdje plesači žele izvoditi pokrete pri kojima bi podsjećali na crtane likove iz stripova ili kao lutke.

Ceo rad možete pogledati OVDE

Advertisements

Entry filed under: REFERATI- RADOVI UČENIKA.

REFERAT UČENIKA : ISTORIJA VATERPOLA REFERAT UČENIKA : Brzo hodanje i kuglanje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


wordpress counter

%d bloggers like this: