Šesta nedelja završena

October 11, 2009 at 00:20 Leave a comment

710058_flat_ball_3

Ove nedelje su učenici radili skok u dalj iz mesta. Nacrtane su kredom dve skale na terenu za merenje skoka u dalj kao i jedna ‚‚školica‚‚ i poligon za vežbanje skakanja nazvan ‚‚Jezero sa krokodilima‚‚ .

Prošle nedelje su bile dodeljivane ocene za mesec septembar. Bilo je dosta protesta i negodovanja.

Inače, ima veoma velikih problema  oko ocenjivanja na času fizičkog vaspitanja. Na prvom mestu je opšte narodno mišljenje da iz fizičkog , pa bože moj , svi treba da imaju 5 , zatim  žaljenje na loše uslove za fizičko vaspitanje, konstantno izvlačenje na osnovu poštede ili opravdanja od doktora zbog neke bolesti. Moje neko mišljenje je da fizičko vaspitanje i ne bi trebalo da se ocenjuje  jer za razliku od ostalih predmeta, na času fizičkog, je jako prisutan individualni pristup učeniku kao i skaliranje ocene za svakog učenika a u uslovima rada kakvi su u našoj zemlji , to je jako , jako teško. Nemoguće je, da profesor isprati  svakog od 270 i više učenika koliko ih je povereno njemu na rad. Odeljenja su prevelika. Profesor sa 30 učenika na času fizičkog ne može ništa kvalitetno da radi. I još ako učenici nisu zainteresovani za rad i nedisciplinovani, to je potpuni haos.

Drugi veliki problem, koji se javljao i ranije, jeste odnos učenika prema rekvizitima. Tu je stanje jako loše. Učenici imaju mišljenje da školski rekviziti ( lopte, reketi, vijače itd itd )   padaju sa neba ili da ih profesor svako jutro bere u svojoj bašti u kojoj rastu u neograničenim količinama. Učenici uopšte ne osećaju vrednost rekvizita i obavezu da ako ih na bilo kakav način unište , imaju  neku obavezu da iste nadoknade. Smatraju da to njima mora da se obezbedi i kraj. Ne shvataju da to nije istina. Škola ne mora da obezbedi najbolje uslove za rad i da ako se želi imati dobri uslovi, moraće učenici sami da se potrude da ih stvore na kakav god način mogu i umeju.

Učenici i profesori takođe, moraju da shvate da škola nije neka strana ustanova u koju oni samo dolaze da provedu određeno vreme i odrade šta se od njih zahteva i da odu. Škola je njihova . I oni imaju i pravo i obavezu da se potrude da školovanje unaprede i stvore adekvatne uslove rade.

Advertisements

Entry filed under: PREDAVANJA.

Četvrta nedelja završena Konačno smo ušli u salu :)))))))))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


wordpress counter

%d bloggers like this: