Urnebesno uzbudljivo školsko takmičenje u stonomtenisu

October 19, 2009 at 17:06 3 comments

_0237 R

Ove nedelje održano je školsko takmičenje u stonomtenisu i za osnovne i za srednje škole u sali OŠ Đura Jakšić. Medicnska škola je imala predstavnike. I to kakve predstavnike. Predstavnike koje je samo mogla da sanja 🙂 . Mušku ekipu činili su  : Tanasijević Ivan III-4 , Dumić Milan II-1 i neverovatni Kaluđerski Nebojša II-1 , dok je ženska ekipa bila u sastavu Ambruš Teodora I-4 i Ivana  Đurkin I-4.

Sam odlazak na mesto takmičenja je bio uzbudljiv zbog kiše koja je padala i …kašnjenja Kaluđerskog kao i činjenice da od njih 5 samo dvoje imaju reket za igru.

Pošto je naša škola jedina imala kompletnu ekipu u ženskoj konkurenciji , automatski smo zauzeli prvo mesto i plasirali se na okružno koje će biti održano u četvrtak u Vršcu. U pojedinačnoj konkurenciji Teodora, koja mora da poradi na psihičkoj pripremi, izgubila je od takmičarke iz Ekonomske škole i zauzela II mesto dok je Ivana osvojila treće mesto.

Muško ekipno takmičenje  je bilo veoma, veoma napeto. Prvo kolo pojedinačno boje škole branili su Dumić i Tanasijević. Obojica gube mečeve i jedina nada za dalji prolazak je u Kaluđerskom koji osvaja pobedu i omogućuje da u dubl meču koji igraju Dumić i Tanasijević se prođe dalje.

U izuzetno uzbudljivom meču, Tanasijević poenom  koji se viđa samo u Holivudskim filmovima, ostvaruje pobedu i ekipa prolazi u polufinale.

U polufinale, momci se sastaju sa vrlo ozbiljnim takmičarima, učenicima koji treniraju stonitenis aktivno i imaju uslove za treniranje i u školi, za razliku od naših momaka koji su tek sad dobili salu. U polufinalnim mečevima su se dobro držali ali pobeda je bila nedostižan cilj. Borba se nastavila za treće mesto koje je za milimetar izmaklo i ekipa se vraća u školu sa veoma uspešnim četvrtim mestom od osam ekipa koliko ih je učestvovalo.

U pojedinačnom takmičenju, sjajni Dumić prolazi prvo kolo i u četvrt finalu se sastaje sa jednim od favorita. Dobro je igrao, čak i bio na pragu pobede ali na kraju je bilo 2:1 u setovima i Dumić ostaje u najboljih osam.

Učenici su pokazali borbenost i želju za takmičenjem. Sledeći korak bi bio pokušaj pribavljanja novca kako bi se kupio jedan sto koji bi bio u školi na kome bi učenici mogli da vežbaju za naredna takmičenja.

Slike možete pogledati  OVDE

Advertisements

Entry filed under: TAKMIČENJA.

III-2 na kuglanju Odbojkaši odlični, stonoteniseri katastrofa.

3 Comments Add your own

  • 1. salle  |  October 21, 2009 at 14:57

    …Bravo majstori…. vise srece i umeca naredni put….!

  • 2. prof.Ivan Kovačević  |  October 21, 2009 at 16:09

    Hvala 🙂

  • 3. Teodora  |  January 6, 2010 at 15:53

    jao ne ovu sliku………ali najbolja sam……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


wordpress counter

%d bloggers like this: